icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Vragen over overlast

Hier vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen over eventuele overlast.

Wat voor overlast kan ik ervaren door jullie werkzaamheden?

Er is kans op water-, geur- en verkeersoverlast.  

 

Wateroverlast

Er bestaat een kleine kans dat het water in uw wasbak, toilet of afvoerputje gaat borrelen of omhoog komt tijdens de reinigingswerkzaamheden. Wij raden u daarom aan om in de aangegeven week (op werkdagen) tussen 07.00 uur en 18.00 uur het toilet af te dekken met het toiletdeksel en deze te verzwaren.

 

  • Wat wordt bedoeld met verzwaren? 

Zet bijvoorbeeld een doos met kranten, een telefoonboek of een emmer met daarin gevulde plastic flessen op uw toiletdeksel.

 

  • Ik heb geen deksel op mijn toilet, wat moet ik dan doen?

Leg in de week dat het riool wordt gereinigd een plaat of plank op uw toilet en verzwaar deze eventueel. Als u geen plaat heeft kunt u ook een vuilniszak over het toilet trekken.

 

U kunt eventueel het toilet ook nog extra afsluiten door huishoudfolie over de wc-pot heen te spannen.

 

Geuroverlast

Het kan voorkomen dat door onderdruk in het hoofdriool een van de stankafsluiters in een woning of bedrijfspand worden leeggezogen. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in uw woning terechtkomen, omdat er een open verbinding tussen uw woning en het gemeentelijk riool ontstaat. Dit kan worden opgelost door de kraan van uw spoel- en/of wasbak open te zetten en het toilet door te spoelen.

 

Verkeersoverlast

De reinigings- en inspectievoertuigen die de werkzaamheden uitvoeren hebben een omvang van een gemiddelde vrachtwagen en staan tijdens het werk voor korte tijd op dezelfde locatie. Het doorgaand verkeer kan voor korte tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden.