icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 december 2018

OMNI plaatst langste en zwaarste liner ooit

Vorige week heeft OMNI Relining de langste en zwaarste liner in haar geschiedenis aangebracht. Met een lengte van maar liefst 272 meter en een wanddikte van 6mm heeft de liner een totaalgewicht van ruim 9,5 ton. 

Liner Waalhaven

Herinrichting Waalhaven Zuid

Deze enorme liner is geplaatst bij de herinrichting van de Waalhaven in Rotterdam. Hoofdaannemer bij het project zijn de collega's van onze zustermaatschappij Gebr. Van Kessel. Zij zijn dan ook betrokken geweest bij de voorbereidende werkzaamheden die vanaf september hebben plaatsgevonden.

 

De liner die bij elkaar bijna net zo lang is als drie voetbalvelden en het gewicht heeft bijna tien auto's, is aangebracht in een Ei-profiel (600/900). Na het aanbrengen van de kous is deze door de UV-ploeg van OMNI uitgehard, waardoor de levensduur van het riool met minimaal 50 jaar is verlengd. 

Waalhaven2

Relinen

De innovatieve techniek van ‘relinen’ een prima alternatief voor het vervangen van gescheurde, beschadigde en lekkende buizen. Niet alleen vanwege de slimme sleufloze methodiek, maar ook met het oog op de kosten en de kwaliteit. Bij relining is alleen toegang tot de inspectieputten van het te renoveren stelsel nodig. Via een inspectieput wordt een kunststof kous in het riool aangebracht en perfect aansluitend uitgehard. Zo ontstaat een dunne maar zeer sterke en duurzame buis in de buis.