icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 oktober 2019

Spoedopdracht in verband met geurhinder Ternat (Belgiƫ)

De Vlaamse watermaatschappij Farys heeft met spoed M.J. Oomen ingeschakeld om de riolering in de Brusselstraat in Ternat te inspecteren. Inwoners klagen daar al drie weken over een scherpe chemische geur die de huizen binnendringt.

Ternat

Voorschouw, spoelen en inspecteren

Direct na het binnenkomen van de opdracht zijn we begonnen met de voorschouw. Over een afstand van anderhalve kilometer wordt ieder riooldeksel opgetild. “We zien duidelijk een gloed op het vuile rioolwater”, zegt specialist Jelle Mens. “Het ruikt naar gasolie. Vermoedelijk gaat het om een illegale lozing, maar zekerheid hebben we daar niet over.” Begin deze week is begonnen met het spoelen en schoonmaken van de leidingen, waarna de geuroverlast zal afnemen en de oorzaak beter achterhaald kan worden.