icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 juli 2019

Nieuwe inspectiebus voor M.J. Oomen Moerdijk

Met trots delen we hier onze nieuwste inspectiebus met een systeem van IPEK International GmbH. De bus is onder andere uitgevoerd met een PTC-50 minicamera en daarmee zijn we de eerste van Nederland die over deze camera beschikken. Met deze camera kunnen we al leidingen inspecteren vanaf 100mm. In totaal zijn er drie camera's en twee camerakoppen, waardoor de bus inzetbaar is bij leidingen van 100mm tot 2000mm. 

nieuwe inspectiebus 1

Compleet opnieuw opgebouwd met het oog op duurzaamheid

Het voertuig is speciaal voor ons helemaal opnieuw opgebouwd en beschikt over veel duurzame eigenschappen. In het EURO6-voertuig zit bijvoorbeeld een Lithium Ion Accu-pakket ingebouwd waar we onze inspectiemiddelen op laten draaien. Deze accu laden we op tijdens het rijden en daardoor hoeft de motor niet meer te draaien terwijl we aan het inspecteren zijn. Op deze manier zijn er geen vervuilende verbrandingsmotoren meer nodig en bovendien is er geen geluidsoverlast op de werklocatie door draaiende motoren of aggregaten.Dubbel duurzaam dus.

nieuwe inspectiebus 12

Drie inspectiecamera's voor 100mm tot 2000mm

In totaal zijn er drie camerawagens aanwezig en twee verschillende camerakoppen. Dit stelt onze inspecteur instaat om leidingen te inspecteren van 100mm tot 2000mm. Daarmee is deze bus de eerste binnen ons wagenpark. In de bus zijn twee werkplekken, waardoor er naast de operator ook een twee collega direct aan de slag kan met het verwerken van de data in de bus.

Totale wagenpark

Met de toevoeging van dit moderne voertuig beschikken we inmiddels alweer over vijf IPEK-voertuigen en het brengt onze totale wagenpark op 18 inspectievoertuigen. Bekijk hieronder de foto's van de realisatie van de bus.