icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 juni 2019

M.J. Oomen Moerdijk haalt kilo’s paraffine uit het riool

Vorige week hebben wij de opdracht gekregen om te assisteren bij het verwijderen van een lozing paraffine. Dit middel wordt normaal gesproken gebruikt voor het fabriceren van kaarsen of het waxen van ski’s en snowboards. De paraffine was op dat moment al gestold in het riool, hetgeen een ongewenste situatie oplevert door de verstopping die ontstaat. 

Paraffine reinigen 2

Bij aankomst kregen wij in eerste instantie de opdracht om het hoofdriool in te blokken en toezicht te houden op de reinigingsactiviteiten door de veroorzaker. Het reinigen van het riool door de veroorzaker bleek echter niet afdoende, want uit onze rioolinspectie kwam naar voren dat na twee dagen reinigen nog altijd te veel paraffine aanwezig was om het riool te inspecteren. Derhalve heeft de opdrachtgever ons gevraagd om de reiniging over te nemen en te zorgen dat het riool weer in oude staat wordt terug gebracht. Hiertoe is een proef gedaan met een roterende spuitkop door onze collega’s van Suez. Nadat deze proef een succes bleek, konden we aan de slag om alle paraffine te verwijderen. De kolkaansluitingen zijn vervolgens vrijgemaakt door Rions.

Paraffine reinigen
Paraffine reinigen 1