icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 april 2020

M.J. Oomen Moerdijk gaat nog dit jaar 10 km riool renoveren en repareren in Amersfoort

Vanaf mei starten onze collega’s van Omni Relining met het renoveren en repareren van bijna 10 kilometer aan riool in de gemeente Amersfoort. Geen onbekende locatie, want ook in 2018 en 2019 mochten wij aan de slag in de gemeente. Dit maakt tevens de gehele cyclus van onze rioolwerkzaamheden compleet, want ook onze rioolinspecteurs voerden in de gemeente inspecties uit. Daaropvolgend bekeken onze adviseurs van Integraal Beheer de inspectiebeelden om deze te classificeren op de te nemen maatregelen en nu is het de beurt aan onze renovatieploeg.

Beste score EMVI-plan

Het werk is gegund om basis van een EMVI-aanbesteding. Ons plan werd hierbij als best beoordeeld en zodoende gaan we voor het derde achtereenvolgende jaar aan de slag in de gemeente. Duurzaamheid is daarbij voor de gemeente een belangrijk punt en met onze duurzame aanpak wisten we dan ook hoog te scoren. Zo bezitten we bij M.J. Oomen het CO2-bewust certificaat niveau 5 en ook ons duurzame aanpak op het werk zelf werd goed beoordeeld. We behaalden o.a. de hoogste score door de wijze waarop het transport van de te gebruiken kousen en de afvalstromen gaan afhandelen.

Relining1

Planning

In totaal zal Omni Relining bijna 10 kilometer van het riool gaan repareren en renoveren. Daarmee beginnen we medio mei en we streven ernaar om dit uiterlijk in de eerste week van november af te ronden.

 

Meer informatie over de technieken vind je hier.