icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 oktober 2019

Moerdijk als een van de eersten geschikt bevonden voor inspectie nieuwe stijl

Per 01 januari 2020 vervangt de Europese NEN-EN13508-2:2003+A1:2011 de Nederlandse norm voor rioolinspecties, waarmee de NEN 3399 komt te vervallen. Als gevolg van deze wijziging zal de inspecteur meer in detail gaan waarnemen en registeren. De beheerder of adviseur kan op basis van de meer gedetailleerde inspectieresultaten een betere analyse maken van de conditie van de leidingen. Dat brengt hem in staat om gepaste beheerbeslissingen te nemen.

Inspectiesoftware M.J. Oomen Moerdijk

De inspecteur levert de gedetailleerde inspectieresultaten aan in een zogenaamd RibX-bestand. Bij M.J. Oomen Moerdijk maken we hiervoor gebruik van speciaal door ons ontwikkelde software. Dat stelt ons in staat om te werken met zowel adequate, als gebruiksvriendelijke software. Een voordeel voor ons en onze opdrachtgevers. Het betekent ook dat wij in staat zijn om snel in te spelen op veranderingen, zoals nu bij de intrede van de inspectie nieuwe stijl.

leidinginspectie vanuit de wagen

Onafhankelijk Moerdijk aangetoond dat de software van M.J. Oomen geschikt is voor de inspectie nieuwe stijl

Stichting RIONED heeft JenL Datamanagement gevraagd om een GWSW-applicatietoets uit te voeren, zodat de uitwisselbaarheid van de RibX-bestanden op basis van de nieuwe stijl kan worden getoetst per applicatie. Met trots kunnen wij melden dat onze eigen M.J. Oomen Inspectiesoftware succesvol is getoetst voor het onderdeel leidinginspecties rijdend en stationair. Daarmee zijn we het eerste inspectiebedrijf in Nederland en lopen we voorop binnen onze branche. Het stelt ons dan ook in staat om dit al in de praktijk te brengen bij enkele gemeentes zoals o.a. Roosendaal, Heusden en Almere.