icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 februari 2019

M.J. Oomen voert rioolinspecties uit bij voormalig Kinderdorp

In opdracht van de gemeente Nijmegen hebben we inspecties uitgevoerd aan de riolering in voormalig Kinderdorp Neerbosch. Een gedeelte van het afwaterstelsel daar, was namelijk nog nooit in kaart gebracht. Het doel van deze inspecties was dan ook het in kaart brengen van de aanwezige riolering en het reinigen ervan, zodat het mogelijk is om de kwaliteit van het riool vast te stellen.

Inspectie Neerbosch Nijmegen (3)

Bijzondere locatie

De inspecties, die vorig jaar begonnen en nog tot volgende week duren, vinden historisch gezien plaats op een bijzondere locatie. Het Kinderdorp Neerbosch fungeerde namelijk ooit als opvanghuis voor weeskinderen. Later is deed het tevens dienst als schuilplaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het kerkje op de foto doet nu dienst als museum.