icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 december 2020

M.J. Oomen gaat wederom aan de slag voor Waterkring de Baronie

Vanaf januari 2021 is M.J. Oomen wederom verantwoordelijk voor het reinigen en inspecteren van de rioleringen van Waterkring de Baronie. Hieronder valt onder andere de gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta. Het contract kent een looptijd van twee jaar en kan daarna tweemaal met een jaar worden verlengd. Dergelijke geclusterde, en ook multidisciplinaire, uitvragen worden steeds vaker gedaan. Door onze ervaring, samenwerking en kennis te bundelen, kunnen wij elke opdrachtgever hierbij van dienst zijn.

Reinigen en inspecteren

Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt bij het reinigen en inspecteren van zowel de riolering als de rioolputten. Door het periodiek reinigen en inspecteren van het rioolstelsel blijft de functionaliteit behouden. Daarnaast verkrijgen de deelnemende organisaties op deze wijze inzicht in de technische staat van het rioolstelsel.

Het visueel inspecteren gebeurt met op afstand bestuurbare camerasystemen. Wanneer nader onderzoek nodig is, zijn wij ook in staat om specialistisch onderzoek toe te passen. Daarbij wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van radartechniek om de betonkwaliteit van de buizen of holle ruimten te onderzoeken, nevelinspecties om aansluitingen te achterhalen of zelfs drones om moeilijk bereikbare locaties in beeld te brengen. Al deze data verwerken wij in een digitale rapportage voor de klant. Zij heeft daarmee inzichtelijk of de werking van het riool nog voldoet of dat renovatiewerkzaamheden nodig zijn.

Jarenlange samenwerking M.J. Oomen en De Baronie

Het betreffende werkgebied is geen onbekend terrein voor M.J. Oomen. De afgelopen dertig jaar zijn wij al betrokken bij het reinigen en inspecteren van de betreffende rioolstelsels. Toine Vermunt, commercieel directeur bij M.J. Oomen: ‘’De Baronie is niet alleen voor M.J. Oomen een bijzondere opdrachtgever. Ook voor mij geldt dat ik een bijzondere band koester met dit werkgebied. Het was namelijk in Breda waar ik, dertig jaar geleden, mijn allereerste rioolinspectie mocht uitvoeren. Destijds brachten wij voor de gemeente het historisch riool in de binnenstad in kaart. Dat ging om ruim zeven kilometer gemetselde riolen uit de 19e eeuw, of ouder. Een unieke ervaring. Dat wij hier, na dertig onafgebroken jaren, nog altijd het rioolstelsel inspecteren, dat stemt mij buitengewoon vrolijk.’’

Waterkring de Baronie

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de deelnemende organisaties van Waterkring de Baronie. Daaronder vallen de gemeentes Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Rucphen, Zundert en waterschap Brabantse Delta.