icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 juni 2020

Drone-inspectie Rioolwaterzuiveringsinstallatie Eindhoven

Per dag zuivert de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Eindhoven zo'n 150.000 kubieke meter rioolwater. Dat is zo'n 6.000 m3 per uur en bij extreem veel regenval kan dit zelfs oplopen tot 600.000 kuub per dag. Al dat water komt in eerste instantie binnen in de influentkelders. Hier begint het zuiveringsproces. In opdracht van Waterschap de Dommel hebben wij nu een drone-inspectie uitgevoerd aan deze vuilwaterkelders. 

IMG_0157 low.jpg

RWZI Eindhoven

De kelders vormen de overgang tussen de wateraanvoer en de grofvuilroosters. Daarmee vormen zij een belangrijk onderdeel van de zuivering. Voor Waterschap de Dommel was het daarom van belang om een beeld te krijgen van de algehele toestand, vervuiling en eventuele schades in deze kelders. Door te inspecteren met de drone zijn we in staat om alle hoeken, inlaten en andere objecten nauwkeurig vast te leggen. Het resultaat zijn uiterst gedetailleerde beelden van plekken die normaal gesproken bijna niet bereikbaar zijn.

IMG_0177 low.jpg

Snel en veilig

Er ligt naar verwachting meer dan een meter aan slib in de kelders. Dit slib in combinatie met de omvang en de continue aanvoer maakt het inspecteren van deze grote ruimte bijna onmogelijk met de traditionele inspectiemethoden. De globale inspectie van zo'n influentkelder is dan ook normaal gesproken niet mogelijk door middel van een man-inspectie. Deze vorm van inspecteren neemt tevens een grote voorbereiding met zich mee. Denk aan het droogzetten, reinigen en ventileren van de ruimte. Met de drone kunnen we dus met een geringe voorbereiding, maar bovenal veilig, naar binnen vliegen en maken we direct haarscherpe video-opnames.