icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 maart 2020

Bijzondere werkzaamheden aan het Industrieplein in Nijmegen

In opdracht van de gemeente Nijmegen zijn we bezig met diverse rioleringswerkzaamheden in de gemeente. Dat betekent dat we ook regelmatig gedeeltes van het riool renoveren. Zo ook aan het Industrieplein. Een bijzondere klus, waarvoor onze collega's ook fysiek in het riool moesten afdalen. 

Nachtelijk werk in Nijmegen

Nachtwerk

Eerder deze maand plaatsten de collega's van Omni, onze renovatieploeg, een DN1000 kous in een streng aan het Industrieplein in Nijmegen. De totale lengte van de streng bedroeg zeventig meter. Gezien de omvang van het werk en de nabijgelegen verkeerssituatie, is er gekozen om het werk ’s nachts uit te voeren. Zo ondervond de omgeving de minste overlast van ons werk.

 

Fysiek vakmanschap

De diameter was te groot voor een freesrobot en daarom zijn onze collega’s zelf het riool ingegaan om de streng handmatig voor te bereiden en de aansluitingen in te meten. Dit betekent dat er fysiek iemand door het riool kruipt, uiteraard met het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Na het plaatsten van de kous is er wederom een collega door de streng gekropen om de aansluitingen weer open de slijpen. Al met al een bijzondere klus en we kunnen trots zijn op het resultaat en het vakmanschap van onze collega’s!