icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 maart 2020

Accreditatie visuele rioolinspecties in Belgiƫ

Met onze klantgerichte aanpak leveren wij een goede service en hoge kwaliteit. Dit maakt dat M.J. Oomen Moerdijk marktleider is binnen de rioolbranche. We doen ons werk niet alleen in Nederland, maar ook België. Dat vraagt ook om andere certificaten en accreditaties. Op dit moment kunnen we met trots melden dat we onze accreditatie volgens de ISO 17025-norm hebben behouden.

Om een visuele rioolinspectie in België te mogen uitvoeren moet je als organisatie geaccrediteerd zijn. Deze accreditatie is volgens de ISO 17025-norm. De norm beschrijft de eisen voor de technische competenties, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van beproevingslaboratoria. Met onze accreditatie is M.J. Oomen een erkend laboratorium. Daarvoor zijn we onderworpen aan zeer strenge, externe controle. Die controle wordt uitgevoerd door BELAC. Sinds 1 augustus 2006 is BELAC de enige Belgische accreditatie-instantie. Ze valt onder de verantwoordelijkheid van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie. De accreditaties die BELAC verleent, worden erkend door de Belgische Staat.

M.J. Oomen in Antwerpen ruien 1

Een teamprestatie van alle medewerkers

Tijdens de audit in januari (2020), hebben we aangetoond dat we aan de eisen de nieuwe versie voldoen. Hierdoor kunnen we in november, zonder verdere acties, overgaan van versie 17025:2005 naar versie 17025:2017. De accreditatie is op dit moment geldig tot november 2023. Uiteraard is dit een knappe teamprestatie van alle betrokken collega's.