icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 april 2018

Aanleg eerste riothermie-riool voor woningen in Nederland van start

Op woensdag 25 april zijn we in Goes gestart met de aanleg van het eerste riothermie-riool in Nederland waarmee woningen en water verwarmd kunnen worden. Met behulp van riothermie kan warmte uit rioolwater worden teruggewonnen. Zo biedt deze techniek een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingsbronnen als bijvoorbeeld gas.

Duurzame warmtebron

Samen met de gemeente Goes, woningcorporatie RWS partner in wonen en Marsaki zijn wij de eerste in Nederland die deze techniek toepassen voor woningen. Wij verzorgen de uitvoering voor de aanleg van het riool voor de nieuwe appartementen die RWS bouwt aan het Hollandiaplein in Goes. Derk Alssema, wethouder bij gemeente Goes, licht toe: “Ruim 80% van al het afvalwater van de huishoudens in Goes is warm en komt in het riool terecht. We vinden het eigenlijk zonde om daar niets mee te doen!” "Met Riothermie winnen we die warmte terug uit het riool en verwarmen we de appartementen op het Hollandiaplein. Zo wordt afvalwater een duurzame warmtebron. We besparen energie zodat onze huurders betaalbaar kunnen wonen en dragen bij aan een beter milieu”, vult Maarten Sas, directeur-bestuurder van RWS, aan.