icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Het beoordelen van een rioolinspectie en het opstellen van maatregelplannen

De volgende stap in het beheerproces. In het maatregelplan worden de schades aan het riool vergeleken met de oplevereisen uit het bestek. Hierdoor kunnen we inzichtelijk maken welke maatregelen we moeten doen om de eisen uit het bestek weer in te kunnen vullen.

Na het inspecteren van leidingen en het beoordelen van de eventuele schades, is inzichtelijk in welke conditie de leidingen verkeren. Op basis van de inspectiedata en de gebrekenlijst, maken wij een concreet advies van hoe het riool te herstellen is. Een hersteladvies van een specifiek gebrek kan bestaan uit bijvoorbeeld: de acceptatie door de opdrachtgever, afkoop door extra reiniging of een deelreparatie tot in het uiterste geval het opgraven en opnieuw aanleggen van het riool.

Meer weten? Kijk dan hieronder naar ons productblad over het maatregelplan: