icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rioolinspectie met rijdende HD-camera's

Wij maken gebruik van op afstand bedienbare hightech (HD) camera’s, die zichzelf voortbewegen door het riool. Hiermee maken wij de scherpste beelden, waarmee de toestand van de leiding haarscherp wordt vastgelegd. Een goede inspectie conform de NEN-EN13508-2 vormt de basis voor efficiënt en tijdig onderhoud. Onze inspecteurs zijn meester in het vakbekwaam inspecteren van leidingen, zoals riolen. Door periodieke inspectie van het leidingenstelsel worden beginnende schades tijdig gesignaleerd en kunnen worden hersteld. Iedereen die bij het rioolbeheer betrokken is, is het dan ook eens over het nut en de noodzaak van deze rioolinspecties. Maar welke inspectiemethode is het meest doelmatig en kostenefficiënt? Onze specialisten beantwoorden die vraag graag samen met u.

Inspectie

Geavanceerde apparatuur en echte vakmensen

Sommige delen van het riool zijn fysiek toegankelijk voor inspecteurs en deze delen kunnen via betreding beoordelen. Voor het overgrote deel zijn we echter aangewezen op het gebruik van geavanceerde apparatuur. Dat is het werk van echte vakmensen. Die combinatie: geavanceerde camerasystemen, de gedreven vakmensen om deze systemen te bedienen en de digitale camerabeelden te interpreteren, vindt u bij M.J. Oomen Moerdijk.

leidinginspectie vanuit de wagen

Hightech camera-inspectiesystemen

M.J. Oomen maakt gebruik van hightech camerasystemen die zichzelf voortbewegen door het riool, omdat onze vakbekwame en gecertificeerde inspecteurs deze camera's op afstand kunnen besturen. Via deze methode kunnen we grote delen van het leidingnet snel en compleet in beeld brengen, zonder dat er overmatige overlast voor omwonenden en voor de gebruikers van het riool ontstaat. Opengebroken straten zijn met deze vorm van inspectie dus verleden tijd.

Rapportage overzicht

Rapportage

Onze inspecteurs interpreteren de digitale beeldinformatie van de toestand van de riolen conform de Europese en nationale normen. Zij classificeren vervolgens de geconstateerde schadebeelden volgens de geldende norm en verwerken ze in een digitale rapportage. Deze digitale videobeelden en het inspectierapport vormen een uitstekende basis om de juiste aanvullende vervolgactie(s) te ondernemen.