icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 oktober 2021

Uniek project voor Waterschap Brabantse Delta in Breda

Vanaf 9 september is M.J. Oomen Moerdijk begonnen met een uniek project in samenwerking met Otjens Groep Breda. Hier wordt namelijk een influentleiding gereinigd, waarna een coating met een betonpompslang wordt aangebracht aan de wanden van de leiding. Hierdoor wordt de leiding verstevigd zodat het afvalwater uit Breda op een veilige en goede manier afgevoerd kan worden richting de waterzuivering van het Waterschap.

WhatsApp Image 2021-09-03 at 09.50.51 (9).jpeg

Begin september zijn eerst alle medewerkers die aan het project mee gaan werken, samen gekomen voor een toolbox. Hierbij werd alles uitgelegd zodat iedereen op een veilige manier bezig kan zijn met de werkzaamheden. De week hierna is het project daadwerkelijk begonnen, met de eerste gedeeltes die zijn gereinigd. Hierbij zijn ook alle voegen gecontroleerd en opgevuld waar nodig. Zodat de kans dat de leiding kan gaan lekken zo klein mogelijk is.

Voor het renoveren van de leiding zelf wordt een betonpompslang gebruikt, die via de put naar beneden loopt de leiding in. Met deze slang wordt de laag coating aangebracht op de wanden van de influentleiding, zodat deze laag hard kan worden en een nieuw omhulsel van de leiding kan vormen.

Het doel van dit project, is een betere afwatering van het afvalwater uit Breda. De influentleiding die aangepakt wordt, komt namelijk direct uit op de waterzuivering van het Waterschap in Breda. In 2013 is de leiding al geïnspecteerd. Door met snel hardend beton te werken zorgen we ervoor dat het riool na onze werkzaamheden zo snel mogelijk weer in gebruik genomen kan worden. Op de afbeelding hieronder is goed te zien hoe de laag wordt aangebracht op de wanden van de leiding. Op de linkse foto zie je hoe het riool is gereinigd en de aangetaste laag aan de zijkanten van de leiding is verwijderd. Daarna is zoals te zien is op de rechter foto de nieuwe betonlaag aangebracht en afgesmeerd zodat het een egale laag wordt op de leiding. Nadat deze hard is geworden vormt dit een nieuwe laag op de influentleiding. Hierdoor staat het riool weer stevig zodat het afvalwater makkelijk door kan lopen. 

Al met al een hele uitdaging voor alle betrokken partijen die met een afschakeldag per week als een team zorgen dat alle acties vlekkeloos verlopen

foto artikel waterschap.PNG