icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Relining

Relinen is de meest snelle en voordelige optie, voor het renoveren van een leiding. Hoe meer obstakels en problemen er zijn bij een traditionele vervanging, hoe voordelig het wordt om te gaan relinen. De bovenliggende weg speelt natuurlijk ook een rol bij de keuze voor relining. Bij een traditionele vervanging moet deze open gebroken worden en daarna weer dicht gemaakt, wat natuurlijk ook weer voor extra kosten zorgt. Omni Relining brengt in een jaar ca. 25 kilometer aan relining aan door het hele land. Bij een relining is alleen toegang tot de inspectieputten van het te renoveren stelsel nodig.

M.J. Oomen Moerdijk Relinen.jpg

Glasvezelkous

Voor buizen met diameters tot en met 1600 mm of eiprofielen tot 1200/1800 mm kunt u voor de glasvezelkous kiezen. De kous is geïmpregneerd met kunsthars die uithardt bij belichting met UV-licht. Met een lier wordt de kous de leiding in getrokken en daarna opgeblazen. Daarna wordt een UV-lichttrein met een gecalculeerde snelheid door de kous getrokken. Hiermee is een gecontroleerd uithardingproces verzekerd. Een belangrijk voordeel is, dat bij dit proces geen hinderlijke styreengeur vrijkomt. Bovendien wordt bij deze methode relatief weinig energie gebruikt, terwijl het ook een geluidsarme methode is. De glasvezelkous is dus ook een maatschappelijk verantwoorde keuze. De kous is dunwandig, sluit goed aan op de oude buiswand en heeft goede mechanische eigenschappen. Na het uitharden van de kous worden de inlaten van binnenuit open gefreesd met een robotcutter.

Polyester naaldviltkous

Relining met het polyester naaldviltsysteem is vooral geschikt voor toepassing in grotere diameters. Daarnaast is hij ook geschikt voor renovaties van meerdere rioolstrengen in één keer. De met hars geïmpregneerde naaldviltkous ontrolt zich met waterdruk in de buis. Vervolgens wordt deze tegen de wand gedrukt. Daarna wordt het water in de kous rond gepompt en in stappen verwarmd voor een gecontroleerde uitharding van de hars.

Kwaliteit

Onze specialisten bewaken de planning en de kwaliteit van de uitvoering. De gebruikte materialen en werkwijze zijn conform de normen van de DIBt-zulässung en de bijbehorende 10.000-uren-test. Na uitvoering worden proefstukken genomen en wordt het riool met een camera geïnspecteerd om het resultaat visueel te controleren en vast te leggen.