icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rioolinspectie gemeente Moerdijk

In de komende tijd voeren wij inspecties en reinigingen van het riool uit in de gemeente Moerdijk. De werkzaamheden zullen uitgevoerd in de kernen Heijningen, Noordhoek, Dintelmond en Fijnaart. In opdracht van de gemeente voeren wij deze werkzaamheden uit om de functionaliteit van het riool te blijven waarborgen. Denk hierbij aan het goed blijven weglopen van regenwater en het afvoeren van afvalwater vanuit bijvoorbeeld het toilet.

Telefoonnummer
0168-35 65 70
Projectduur
2 maanden
Start
Begin juni
Vragen of klachten
Vul het formulier onderaan de pagina in.

De werkzaamheden

Zoals in de inleiding aangegeven wordt het riool bij u in de straat gereinigd en geïnspecteerd. Het reinigen gebeurd om te voorkomen dat er problemen door vervuiling ontstaan. Er wordt ook gereinigd om letterlijk een goed beeld te kunnen krijgen van de conditie/toestand tijdens de inspectie. Het reinigen wordt uitgevoerd met een of meerdere voertuigen. Inspecteren gebeurd met een voertuig, uitgerust met een zelfrijdende robotcamera. Het reinigen van het riool kan enige overlast veroorzaken in woningen in de vorm van stank of water, maar van het inspecteren merkt u niets.

Definiteve foto bode.PNG
Dit zijn de wagens die u tegen kunt komen.

Wat kunt u hiervan merken?

Wateroverlast
Er bestaat een kleine kans dat het tijdens de reinigingswerkzaamheden gaat borrelen of dat er water omhoog komt in wasbakken, afvoerputjes of toilet. Wij raden u aan in de aangegeven week (op normale werkdagen) tussen 07.00 uur en 18.00 uur het toilet af te dekken met het toiletdeksel en deze te verzwaren.  

Stankoverlast
Het kan voorkomen dat door onderdruk in het hoofdriool een van de stankafsluiters in een woning of bedrijfspand wordt leeggezogen. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in uw woning terechtkomen, omdat er een open verbinding tussen uw woning en het gemeentelijk riool ontstaat. Dit kan worden opgelost door de kraan even open te zetten of het toilet door te spoelen.

Verkeersoverlast
De reinigings- en inspectievoertuigen die de werkzaamheden uitvoeren hebben een omvang van een gemiddelde vrachtwagen en staan tijdens het werk voor korte tijd op dezelfde locatie. Het doorgaand verkeer kan voor korte tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Vragen of opmerkingen?

* Verplichte velden