icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nijmegen

RIBO Nijmegen

RIBO staat voor Reinigen, Inspecteren, Beoordelen en Onderhoudsmaatregelen. In vier jaar tijd reinigen, inspecteren en beoordelen wij bijna 260 kilometer aan riolering in de gemeente Nijmegen. Daar waar nodig worden beschadigde rioolbuizen gerepareerd of gerenoveerd.

Opdrachtgever
Gemeente Nijmegen
Werkzaamheden
Reinigen, Inspecteren, Beoordelen en Onderhoudsmaatregelen aan de vrijvervalriolering
Uitvraag
EMVI-aanbesteding
Looptijd
2017-2021
Omvang
Circa 65 kilometer reinigen en inspecteren per jaar
Het team voor project
Inspecteurs, rapporteurs en adviseurs
Betrokken partners
Suez

Beperken van de overlast

De doelstelling van de opdracht is het reinigen en inspecteren van circa 65 kilometer riolering per jaar. Uit deze inspecties en beoordeling volgen onderhoudsmaatregelen en is het mogelijk om uitvoeringsprogramma's voor vervanging en renovatie voor beschadigde delen te maken. Op die manier ondersteunen wij de gemeente bij het waarborgen van de hoofdfuncties van de riolering (waterdichtheid, stabiliteit en afstroming van afvalwater).
 
Bij de uitvoering van de werkzaamheden beperken we de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk. Daarbij is te denken aan nachtelijke renovatiewerkzaamheden, waarbij we de overlast voor het verkeer in het algemeen, buslijnen, bevoorrading van winkels in de binnenstad, bouwverkeer en wateroverlast ten gevolge van tijdelijke afgesloten riolering en wegen beperken.

De complete cyclus

De werkzaamheden vinden plaats in de gehele stad Nijmegen, van de binnenstad tot de industrieterreinen. Binnen al deze gebieden voeren we de gehele cyclus ((reiniging, inspectie, beoordeling en reparatie) in één werkgang uit.