icon-arrow-right
HomeProjecten Amersfoort, Bunschoten en Leusden

Amersfoort, Bunschoten en Leusden

In gemeenten Amersfoort, Bunschoten en Leusden voeren wij t/m 2020 de reiniging- en inspectiewerkzaamheden van rioolstrengen, putten en gemalen uit. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de functionaliteit van het riool te waarborgen. Hierbij kunt u denken aan het afvoeren van regenwater en huishoudelijk afvalwater naar de rioolwaterzuivering.

De werkzaamheden

De reinigingswerkzaamheden voeren wij vooraf de inspecties uit, zodat het riool schoon is voordat de camera de huidige staat van het rioolstelsel vastlegt. De reinigingswerkzaamheden worden door onze partner Suez Riool Services B.V. uitgevoerd.

 

De inspectiewerkzaamheden vinden plaats door middel van een camera die het riool in gaat. De inspecteur bestuurt de camera vanuit zijn bus. Tijdens deze werkzaamheden staat de bus even stil in de straat. Naast deze camera worden ook inspecties uitgevoerd met behulp van de putpanoramo, om via de putten de huidige stand van zaken in beeld te krijgen. Over deze methodiek hebben wij een filmpje.

Planning

Wat kunt u hiervan merken?

De reiniging van het riool kan enige overlast veroorzaken in woningen. Dit kan zijn in de vorm van stank of water, van de rioolinspectie zelf merkt u niets. Wij hopen op uw begrip voor de eventuele overlast. 

 

Stankoverlast

U kunt te maken krijgen met een rioolgeur in uw huis. Door het toilet door te spoelen en de kraan te laten lopen verdwijnt de geur snel.

 

Wateroverlast

Tijdens de reinigingswerkzaamheden adviseren wij u om de toiletdeksel naar beneden te houden en hier iets zwaars op te leggen (zodra het reinigingsvoertuig in de straat staat). Het komt zelden voor, maar door de hoge druk kan wateroverlast voorkomen.  

 

Verkeersoverlast

De reinigings- en inspectievoertuigen hebben een omvang van een gemiddelde vrachtwagen en staan tijdens de werkzaamheden voor korte tijd op dezelfde locatie. Waar nodig worden beperkte verkeersmaatregelen toegepast, zoals geleideschildjes en waarschuwingsborden. Het verkeer kan langs het werkvak rijden en ondervindt minimale hinder tijdens de werkzaamheden.

Feiten & cijfers

 • Totale Projectduur
  4 jaar
 • Rioolreiniging en Inspectie
  Gemeenten Amersfoort, Bunschoten en Leusden
 • Telefoonnummer
  0168-35 65 70
 • Klachten en/of meldingen
  Neem contact op via het formulier op deze pagina of bel naar bovenstaand nummer.
 • Projectcategorieën
  Inspectie

Vragen of opmerkingen?

* Verplichte velden
+