VihG - M.J. Oomen
HomeOver ons Virtueel in het Geel

Virtueel in het Geel

Als onderdeel van ons veranderprogramma Virtueel in het Geel reikten we op 29 januari 2016, voor de tweede keer onze truien uit. Kijk verder...

Uitreiking truien, Le Tour d'Oomen

Vrijdag 29 januari stond weer in het teken van de uitreiking van de truien in het kader van ons veranderprogramma Virtueel in 't Geel. De volgende video's geven een beeld van deze momenten. Het zijn elke keer weer leuke momenten waarbij we als team in staat zijn om onze mensen de nodige complimenten voor hun werk en inspanningen te geven.

 

We willen daarbij wel nogmaals nadrukkelijk vermelden dat de truien uitreiken een onderdeel is van het programma en als communicatiemoment wordt gebruikt om ons veranderprogramma weer de nodige aandacht te geven. Het stelt ons in staat om ons verhaal te blijven vertellen. Natuurlijk dragen veel meer mensen hun steentje bij aan het realiseren van onze doelen, dan enkel de collega's die de truien in ontvangst mogen nemen. We willen dan ook zeker niemand tekort doen en passeren en benadrukken dat we ons beseffen dat de groep groter is en dat veel meer collega's een trui verdienen. Wellicht ben jij volgende keer aan de beurt!

De Gele trui: Projectteam Nijmegen

De Gele trui gaat naar het team dat de afgelopen twee jaar het project Nijmegen heeft gedraaid.
In de gemeente Nijmegen werken we nu twee jaar op het gebied van reiniging, inspectie, beoordeling en renovatie. Op donderdag 14 januari is er een LEAN-plansessie gehouden voor het project 2016 en daar was de opdrachtgever bij aanwezig. Hier hebben zij aangegeven waar zij waarde aan hechten en wat er in hun ogen goed gaat op dit project:

Waar zij waarde aan hechten:

 • Zij worden als gemeente ‘ontzorgd’.
 • In deze werkwijze besparen zij een inspectieronde (de verificatie-inspectie).
 • Het leveren van kwaliteit staat bij hen op nummer één, boven tijd en geld, en dit was ook een belangrijke wegingsfactor binnen het EMVI-traject.
 • Zij hechten veel waarde aan de mening van de burger, de uiteindelijke eindgebruiker.

 

Wat gaat er goed:

 • Het beoordelen van de inspectie door IB.
 • Afspraak is afspraak, zowel vanuit de mensen op kantoor als de mensen buiten. 
 • Het werkplezier binnen de M.J. Oomen Groep is groot. 
 • Er is wederzijds vertrouwen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.
 • Het project wordt gezamenlijk als partner opgepakt.

 

Uiteraard is het team groter dan enkel de collega's die de trui in ontvangst hebben mogen nemen. Via deze weg feliciteren we daarom nogmaals het hele Team Nijmegen met deze mooie prestatie.

De Witte trui: Rik van Oostende

De Witte trui gaat naar Rik van Oostende.
Rik heeft zich stormachtig ontwikkeld op het vlak van ‘prestatiedenken en -doen’, want hij:

 • is actief betrokken bij het optimaliseren van de rapportageafdeling,
 • is proactief geweest in de ontwikkeling van het meetsysteem 'First Time Right' wat sinds januari actief wordt ingezet bij het verhogen van de kwaliteit van de rapportages die naar de klant gaan, en
 • heeft proactief deelgenomen aan het LEAN-plannen voor het project Nijmegen, waarbij risico’s in een vroeg stadium worden opgepakt, voordat ze daadwerkelijk een probleem vormen.

 

Rik, ga zo door en gefeliciteerd met je trui.

De Groene trui: Dirk Versluis

De Groene trui gaat naar Dirk Versluis.

 • Dirk vertoont voorbeeldgedrag in het aanleveren van circulaire kansen voor ons bedrijf.
 • Zo heeft hij ons bedrijf proactief gewezen op de ontwikkeling van ‘groen’ beton: geopolymeerbeton en op de green deal beton.
 • Hij triggert ons bedrijf om onze bedrijfslocaties te verduurzamen.

 

Dirk geeft aan dat wij hier voorbeeldgedrag in moeten vertonen en zou bijvoorbeeld graag zien dat wij showcases maken van onze bedrijfslocaties door zelfvoorzienend te worden. Zelfvoorzienend in energie en water. Dat levert een prachtig verkoopverhaal op richting onze klanten.

 

Dirk, dank voor het meedenken, blijf dat doen en laat dit een uitnodiging aan al je collega's zijn om ook mee te denken en te helpen bij het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Gefeliciteerd met de trui!

De Bolletjestrui: Projectteam Terneuzen

De Bolletjestrui gaat naar het complete team dat betrokken is bij het project MOBZ (Westsluis) van RWS dat wij in opdracht van Cofely in Terneuzen realiseren. Dit team heeft vanaf het begin in oktober tot op de dag van vandaag bergen werk verzet. Commercieel, calculatie/werkvoorbereiding, de betonploeg en de uitvoerende ploeg in Terneuzen hebben de kerstvakantie doorgewerkt, maken lange dagen, werken op zaterdagen en dit alles om onze afspraken met de klant na te komen. Een typisch staaltje MJO TEAMWORK! Gefeliciteerd mannen!

+