icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 juli 2019

Zeeland is een en al oor voor M.J. Oomen Moerdijk

Eind vorige maand zijn wij, als expert binnen branche, uitgenodigd om de ‘Rioolinspectie Nieuwe Stijl’ te presenteren aan de Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland (SAZ+). Tot de SAZ+ behoren alle rioolbeheerders van gemeenten in de provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen en waterbedrijf Evides.

Presentatie nieuwe norm SAZ+

Drietal presentaties

Tijdens deze presentatie hebben we antwoord gegeven op de vragen die samenhangen met het invoeren van de nieuwe inspectiestijl. Vragen als 'Wat betekent dit voor mij als beheerder? Kost mij dit meer tijd? Zijn mijn oude inspectiegegevens nog bruikbaar? Deze vragen hebben wij beantwoord in een drietal presentaties, gegeven door Bram van Bekkum, Toine Vermunt (M.J. Oomen) en Niels Heijboer van de gemeente Roosendaal. Na afloop kregen we positieve reacties en het gros van vragen bleek middels de presentatie al beantwoord. Een goed teken!

Zeeuws-Vlaamse gemeentes doen al uitvraag in de Nieuwe Stijl

Ook naderhand vernamen we dat ons verhaal goed is ontvangen. Zo kregen we te horen dat de zorgen en twijfels die veel rioolbeheerders hadden zijn weggenomen. Vooral de mogelijkheden voor softwarematige automatisme in classificatie en de grotere details die vanuit de inspectie worden vastgelegd dragen hieraan bij. Daarnaast is het mooi om te melden dat de Zeeuws-Vlaamse gemeenten hun huidige aanvraag reinigen en inspecteren al bij ons hebben uitgevraagd in deze Rioolinspectie Nieuwe Stijl.