icon-arrow-right
HomeNieuws 3D virtual reality putinspectie: veilig, compleet en snel!

3D virtual reality putinspectie: veilig, compleet en snel!

Actueel

De afgelopen jaren heeft M.J. Oomen Groep weer geïnvesteerd in nieuw materieel. Functionaliteit, efficiëntie en duurzaamheid zijn hierin maatgevend. Een mooi voorbeeld is de aanschaf van een palletinspectie-installatie ten behoeve van de Putpanoramo-camera. Hierdoor kunnen we sneller en efficiënter werken.

Inspectie putpanoramo2

3D virtual reality

Dankzij dit systeem is het mogelijk om de inspectie van de rioolputten in "3D virtual reality" weer te geven. De tijd dat de inspecteur zelf de put in ging ligt, vanuit veiligheidsoogpunt, ver achter ons. Hij laat nu een camera zakken in de put. Daarna haalt hij de camera in één gang omhoog, waarbij de put als ware het in "Google Streetview" beelden wordt weergegeven. De putinspectie verloopt zes keer zo snel als via de traditionele methodes, want de maximale snelheid is 35 centimeter per seconde. In korte tijd levert het hoge resolutie beelden op.

Digitaal beheergemak

Het Putpanoramo-systeem levert niet alleen zeer nauwkeurige beelden van de put op, maar ook complete 3D-data (puntenwolk) voor bepaling van de geometrie. Deze informatie stelt ons in staat achteraf metingen uit te voeren in de put. Inlaatdiameters, putafmetingen ed. De berekening van de geometrie en de analyse van de schadebeelden kunnen achteraf, onbeperkt, plaatsvinden op de computer.

Vele voordelen

Na een putpanorama-inspectie beschikt de opdrachtgever over een compleet 3D-model van het putinterieur en de aansluitleidingen. Deze data komt samen met de beelden op uw computer te staan, waardoor u eenvoudig kunt navigeren door de put. U bepaalt zelf wat en wanneer u het wilt bekijken en waar nodig meten.

 

Een veilige, snellere inspectie, met minder overlast en nauwkeurigere en digitale informatie voor een goede reproduceerbaarheid en daarmee verantwoord beheer. Wil u meer weten over dit systeem en de mogelijkheden voor de gemeente? Neem contact met ons op: M.J. Oomen Leidingtechniek B.V., telefoon: 0168-35 65 70.

+