icon-arrow-right
HomeNieuws Relinen van het riool: Al dan niet kiezen voor een styreenvrije kous

Relinen van het riool: Al dan niet kiezen voor een styreenvrije kous

Actueel

Omni Relining heeft begin december 2015 enkele styreenvrije glasvezelkousen aangebracht in de gemeente Bunnik. 

Omni Relining heeft begin december 2015 enkele styreenvrije glasvezelkousen aangebracht in de gemeente Bunnik. Reden dat er door de gemeente voor styreenvrije hars is gekozen, is geuroverlast voorkomen. Tijdens een voorgaand project binnen de gemeente, heeft de styreen die vrijkwam in de omgeving van het project voor onrust gezorgd. Dat wilde de gemeente tijdens de uitvoering van dit project voorkomen en heeft daarom als alternatief gekozen voor een styreenvrije glasvezelkous. Naast het voorkomen van geuroverlast zijn er nog een aantal andere voordelen bij het toepassen van deze hars.

 

Tijdens de uitvoering hoeft geen extra glijfolie aangebracht te worden, omdat de kous is ingepakt in een zeer slijtvaste en gladde folie. De duur van de uitvoer is ook aanzienlijk korter waardoor de weg weer eerder vrij is en inlaten snel kunnen worden opengeboord. Het eindresultaat is een kous met uitstekende chemische bestendigheid tegen gemeentelijke afvalwater, hoge mechanische eigenschappen voor langdurige elasticiteit en een unieke slijtlaag op de binnenvoering.

 

De ontwikkelingen in het buitenland laten zien dat deze kousen steeds meer worden toegepast vanwege deze voordelen. De kous is wel duurder maar dat weegt in vele gevallen niet op tegen de overlast die ontstaat door geuroverlast.

+