icon-arrow-right
HomeNieuws (Riool)Radaronderzoek bespaart geld en overlast

(Riool)Radaronderzoek bespaart geld en overlast

Persberichten

Het onderzoek dat M.J. Oomen Radartechniek uitvoerde voor een Nederlandse gemeente omvatte een camera-inspectie gecombineerd met radaronderzoek ter bepaling van de betonkwaliteit ter plekke van de inprikpunten van het drukriool in het vrijvervalriool.

De rioolradar maakte een scan van de kruin van de buis, waarbij de nog resterende wanddikte en druksterkte werden gemeten. Daarna werden de radargegevens en inspectiebeelden uitgewerkt door een specialist van M.J. Oomen. Uit de gemeten dikte en druksterkte bleek dat de nog aanwezige wanddikte voldoende constructief is. Waar in eerste instantie werd gedacht dat er delen van het riool gerenoveerd/vervangen moesten worden, bleek monitoren van het riool afdoende.

 

Het onderzoek vraagt een investering, maar financieel gezien is dit een veel kleinere uitgave dan de eerder verwachte grootschalige renovatie van de riolering. Door samen te werken met de opdrachtgever en de jarenlange praktijkervaring van M.J. Oomen worden de keuzes op inhoud gebaseerd zonder dat de veiligheid in het gedrang komt.

 

(Bron: Riorama 09, jaargang 3)

+