icon-arrow-right
HomeNieuws Optimale doorstroming van het verkeer op het water: Project Westsluis Terneuzen

Optimale doorstroming van het verkeer op het water: Project Westsluis Terneuzen

Actueel

In samenwerking met ons zusterbedrijf Aquavia (onderdeel van KWS) heeft aannemingsmaatschappij M.J. Oomen B.V. de aanleg van 1.320 meter kabelgoot op de Westsluis Terneuzen in uitvoering genomen. Onze opdrachtgever Cofely Energie & Infra B.V. heeft deze opdracht verkregen van Rijkswaterstaat in het kader van Modernisering Object Bediening Zeeland (MOBZ).

24-uursbediening

Deze MOBZ is erop gericht om de 24-uursbediening van de sluizen en bruggen vanuit de nautische centrales in Terneuzen mogelijk te maken. De besturings- en veiligheidsonderdelen, die noodzakelijk zijn voor een juiste afwikkeling van het vaarverkeer, worden door het nieuw aan te leggen systeem beheerst.

Gezamenlijk succes op basis van kwaliteit

Vanwege de hoge kwaliteitseisen en korte bouwtijd worden de kabelgootelementen door onze aannemingsmaatschappij in eigen beheer geproduceerd, getransporteerd en op locatie aangebracht. Momenteel werken dagelijks vijftien medewerkers aan dit project om dit tot een gezamenlijk succes te maken.

 

De opdrachtgever wordt door middel van Systems Engineering (SE) met berekeningen,  tekeningen, werkplannen en kwaliteitsplannen ontzorgd. Tot slot wordt de kwaliteit aantoonbaar geborgd door ons interne kwaliteitsborgingsysteem.

 

Aannemingsmaatschappij M.J. Oomen draagt zo haar steentje bij aan de vereenvoudiging, efficiëntie en een betere doorstroming van het verkeer te water.

+