icon-arrow-right
HomeNieuws Tecson aan het werk in Musqat, Oman

Tecson aan het werk in Musqat, Oman

Actueel

Op 6 november 2015 vertrokken twee Tecson inspecteurs naar het Sultanaat Oman voor een periode van vijf weken. Zij werden ingevlogen voor een grootschalig project om putvideo-inspecties uit te voeren in de regio van de hoofdstad Muscat. Het doel was het in beeld brengen van de algemene staat van de putten die het afvalwater opvangen.

Het Belgische waterzuiveringsbedrijf Aquafin had Tecson Inspections (onderdeel van M.J. Oomen Groep) benaderd voor dit grootschalige putvideo-inspectie project van Haya Water. Haya Water is een Omaans overheidsbedrijf, opgericht in 2002 om de infrastructuur van afvalwater in de hoofdstad Muscat te bouwen en te exploiteren.

 

De inspecteurs hadden een ter plaatse gecreëerde inspectiebus en zij gebruikten onder andere de camera’s ‘CaZoom’ en ‘Quick View’ voor de inspecties. Als gevolg van de locale omstandigheden waren de inspecties niet altijd even gemakkelijk uit te voeren: te smalle straatjes, onvindbare putten en soms ook zeer lastig open te krijgen.

Onder grote interesse van de locale bevolking zijn uiteindelijk ruim 700 putten geïnspecteerd in zeer wisselende omstandigheden. Zowel Aquafin als Haya Water waren zeer tevreden met het resultaat en aan het lijstje bijzondere inspecties kan er weer een worden toegevoegd. Heeft u bijzondere inspectiewensen neemt u contact op met Tecson Inspections via 0168-35 77 40  

+