icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 juli 2019

Custom made inspectiebus by M.J. Oomen Moerdijk

Eerder deze maand berichtten we al over onze nieuwe inspectiebus, maar de custom made bus in dit bericht is minstens zo bijzonder. Het is namelijk de eerste IBAK/RICO-combinatie. Deze combinatie maakt het mogelijk om de inspectie-unit voor zowel de traditionele inspecties, als voor putpanormo in te zetten. Een bijzondere combinatie die gerealiseerd is door ons eigen Service & Equipment-team! 

IMG-20190705-WA0008.jpg

De eerste IBAK/RICO-combinatie is een feit

We hebben een echte custom made IBAK/RICO-combinatie bij M.J. Oomen Moerdijk. De basis voor deze 'nieuwe' inspectie-unit bestaat uit een van de bussen die al in ons wagenpark zat. Met het ombouwen van de bus is de eerste IBAK-RICO combinatie een feit.

 

IMG-20190705-WA0020.jpg

Traditionele inspectie en putpanoramo met één unit

Het voertuig hadden we dus al binnen al in onze vloot, maar we hebben deze nu voorzien een multifunctionele inrichting. Het voertuig is hierdoor in te zetten met twee verschillende inspectiemethodes. Het is nu mogelijk om zowel IBAK- als RICO-systemen te laten draaien . Het IBAK-systeem is speciaal voor het van maken een putpanoramo en RICO is het systeem voor de traditionele rijdende inspecties.

Vakmanschap van onze eigen collega's

Onze collega’s van Service en Equipment hebben uit een puzzel van bedrading en een zelf gecreëerde switchbox, deze inspectie-unit weten te creëren. Hierdoor kan onze veelzijdige inspecteur Carlo met verschillende modules vanuit één voertuig werken. Bekijk hieronder de foto's om te zien hoe deze bijzondere combinatie tot stand kwam.