icon-arrow-right
HomeNieuws M.J. Oomen Groep start pilot met circulaire bedrijfskleding

M.J. Oomen Groep start pilot met circulaire bedrijfskleding

Actueel | Duurzaamheid

Op 17 juni is M.J. Oomen Groep, in samenwerking met Dutch aWEARness, een pilot gestart met ‘circulaire bedrijfskleding’. Deze bedrijfskleding is namelijk veel beter voor milieu en mens dan bijvoorbeeld bedrijfskleding die gemaakt is van katoen.

Beter voor mens en milieu

De textielindustrie is één van de meest vervuilende industrieën en staat veelal negatief bekend wegens de arbeidsomstandigheden. Dit is niet meer nodig, want dankzij innovaties is het nu mogelijk om (bedrijfs)kleding te produceren, die beter is voor mens en milieu: circulaire kleding. Door circulaire bedrijfskleding wordt:

  • 100% bespaard op (textiel)afval
  • 100% bespaard op bestrijdingsmiddelen (pesticiden en insecticiden)
  • 50% bespaard op water
  • 20% bespaard op CO2-uitstoot
  • voldaan aan goede arbeidsomstandigheden

Wij doen mee aan een pilot circulaire bedrijfskleding

Dit is voor ons, als toekomstige Social Enterprise, een mooie ontwikkeling waar wij graag in willen investeren. Daarom zijn wij met Dutch aWEARness een pilot ‘circulaire bedrijfskleding’ gestart. Dutch aWEARness levert 100% recyclebare kleding volgens de circulaire gedachte: grondstoffen en producten worden oneindig (her)gebruikt en natuurlijke hulpbronnen zijn het uitgangspunt.

De kleding

Al onze buitenmedewerkers nemen deel aan de pilot. We starten met polo’s die voorzien zijn van cooldry, UV-block en een QR-code. Door deze QR-code is het productieproces van de bedrijfskleding te volgen, want Dutch aWEARness heeft een Track & Trace Management System ontwikkeld. Zodra de kleding is versleten wordt het teruggestuurd naar Dutch aWEARness voor recycling. Hoe het productieproces eruit ziet is te zien in een video van EenVandaag.

Na drie maanden wordt een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Indien de pilot een succes is, wordt gekeken naar de mogelijkheden om onze huidige bedrijfskleding te vervangen door circulaire bedrijfskleding. Door deel te nemen aan deze pilot zijn wij weer een stap dichterbij onze droom.

+