icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 februari 2020

Bijzondere inspectie: binnenkijken bij de PlasticRoad

Een bijzondere opdracht in Zwolle. Ruim een jaar geleden werd daar het allereerste fietspad van gerecycled plastic, de PlasticRoad, aangelegd. Nu, ruim een jaar later, is men benieuwd hoe de 'binnenkant' van de PlasticRoad eruit ziet. Voor deze specialistische opdracht klopten zij aan bij M.J. Oomen Moerdijk. We kregen de opdracht voor zowel de inspectie, als de beoordeling van de inspectiebeelden.

Inspectie plasticroad

Inspectie met een camera

Vorig jaar had Zwolle de primeur met het allereerste fietspad van gerecycled plastic, de PlasticRoad. M.J. Oomen Moerdijk heeft nu de primeur om de PlasticRoad van binnen te bekijken. Voor het pilotproject werd de weg voorzien van diverse sensoren die alles meten wat er met en in de weg gebeurt, zoals de temperatuur, het aantal fietspassages en de belasting van de weg. Voor een compleet beeld wilde men de PlasticRoad ook eens van binnen bekijken en zodoende kwamen ze bij ons terecht. Samen met onze collega's van Tecson Inspections zijn we uitdaging aangegaan en hebben we met succes video opnames kunnen maken aan de binnenkant.

PlasticRoad

PlasticRoad

De PlasticRoad is een volledig circulair product waarbij gerecycled kunststof wordt toegepast als grondstof. De weg bestaat uit een prefab, modulaire en holle wegconstructie gemaakt op basis van (gerecycled) kunststof. De PlasticRoad beschikt over een holle ruimte die gebruikt kan worden als (tijdelijke) waterberging en daarmee wateroverlast voorkomt bij extreme neerslag. Daarnaast kan de holle ruimte gebruikt worden voor de doorvoer van kabels en leidingen, waardoor graafschades voorkomen kunnen worden.