icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Mens

Het beleid van de M.J. Oomen Moerdijk is erop gericht om onderscheidend en toonaangevend te zijn in al haar activiteiten. Hierbij staan kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid centraal. Lees hier hoe wij invulling geven aan het sociale aspect van duurzaam ondernemen.

Greenfox

Kansen bieden

Voor ons gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen verder dan rekening houden met het milieu. Bij M.J. Oomen Moerdijk vinden we dat duurzaamheid ook in het teken staat van het sociale aspect. Middels social return-werkplekken bieden we mensen met een grotere afstand tot arbeidsmarkt een kans om weer mee te draaien op de werkvloer. Regelmatig doen we dit in samenwerking met Greenfox. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden leiden we deze collega's op en zo behalen zij via ons bijvoorbeeld hun groot rijbewijs.

Paul kwam via Greenfox bij M.J. Oomen Moerdijk

M.J. Oomen als tussenstap

Met ons socialreturn-beleid richten we ons niet alleen op personeel dat zich voor langere tijd aan ons wil verbinden. Soms functioneren we ook als tussenstap. Dat geldt bijvoorbeeld voor onze oud-collega Paul. Paul kwam via social return in dienst bij M.J. Oomen Moerdijk. Als algemeen medewerker bestonden zijn werkzaamheden grotendeels uit het bezorgen van de brieven waarmee we omwonenden op de hoogte brengen van de rioolwerkzaamheden. Zo kwam hij in contact met zijn nieuwe werkgever en ging weer aan de slag in zijn oorspronkelijke functie.

Zelf zegt Paul hier het volgende over:

''Door mijn dienstverband bij M.J. Oomen Moerdijk kon ik weer aan de slag op de arbeidsmarkt. Ik hoefde letterlijk niet meer stil te zitten. De stappenteller op mijn telefoon telde gemiddeld 12.000 stappen per werkdag. Veel in beweging dus! Ik heb het werk altijd met veel plezier uitgevoerd. Dat komt vooral dankzij de prettige en ongedwongen sfeer en de fijne collega’s. Zowel op kantoor als op locatie bij de inspecteurs. Als ik me bij een inspectiebus meldde, was de eerste vraag altijd: 'Wil je koffie?' Iedereen stelt zich altijd heel behulpzaam op en dat gaf me het gevoel dat ik deel uit maakte van het bedrijf. Over het bedrijf zelf dan ook niets dan lof. Ik heb ervaren dat iedereen hier een hart voor de zaak heeft en dat krijg je als werknemer ook terug van het bedrijf!

Door mijn functie bij M.J. Oomen kwam ik op toevallige wijze in contact met mijn nieuwe werkgever. De auto waar ik in reed om de brieven te bezorgen was aan onderhoud toe. Dat gebeurde bij een servicebedrijf in Goes. Een praatje aan de receptie aldaar heeft de bal doen rollen. Het resultaat is dat ik helaas M.J. Oomen ging verlaten, maar gelukkig kreeg ik de kans op mijn oorspronkelijke functie weer op te pakken en aan de slag te gaan als service adviseur in de autobranche.''