Nieuwsbrief2 - M.J. Oomen
Home Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief kerst

Terugblik op 2015

Terugblik op 2015

 

M.J. Oomen Groep heeft het afgelopen jaar zowel intern als extern veel ondernomen en stappen vooruit gemaakt. Het was een geslaagd 2015 waar wij trots op terugkijken. In deze nieuwsbrief blikken we in vogelvlucht terug op het afgelopen jaar.

In contact met de klant
We hebben veelvuldig deelgenomen aan beurzen en vakdagen, zoals de Rioneddag, de Dag van de Openbare Ruimte en de eerste Rioolreparatiepraktijkdag van IKT. Daarnaast waren wij ook aanwezig op het Forum Relinen, de No Dig dagen van NSTT en bij de minicursussen van Rioned waar wij veel mooie klantcontactmomenten hebben gehad. Meestal kwamen we bij u op bezoek, maar het was ook leuk om u te mogen ontvangen tijdens een van deze dagen.

Projecten
Door nieuwe projecten op te starten en innovaties tastbaar te maken hebben we samen met en voor u goede stappen kunnen zetten. In deze nieuwsbrief vindt u een kleine greep uit deze projecten, zoals het aanleggen van styreenvrije kousen en de putinspecties in Oman. 

Onze laatste digitale woorden van 2015
Onze organisatie heeft haar vizier gericht op de toekomst en is druk doende met de opgaven die daarbij horen. We willen u dan ook van harte bedanken voor de waardevolle samenwerkingsverbanden, de (persoonlijke) gesprekken en inzichten. Mede dankzij u sluiten we een geslaagd jaar af. We hopen u snel weer te ontmoeten en wensen u veel leesplezier met onze tweede digitale nieuwsbrief.

Namens alle medewerkers van de M.J. Oomen Groep wensen wij u alvast fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling!

Waterschap2.JPG

Binnen vijf dagen een in gebruik zijnde waterzuivering conserveren en aanpassen: Project Waterschap Brabantse Delta

In navolging op het conserveren van de influentleiding voert M.J. Oomen werkzaamheden uit aan het rioolgemaal Emerweg in Breda. Dit is het belangrijkste gemaal van de stad. Lees verder.

Oman1.jpg

Tecson aan het werk in Musqat, Oman

Twee inspecteurs van Tecson zijn voor 5 weken naar Oman geweest om 700 putvideo-inspecties uit te voeren. Lees verder.

Degradatie1.jpg

Inzicht in korte- en langetermijnbeheer: degradatieanalyse op rioolinspecties.

De laatste jaren zien we een toenemende vraag op managementniveau om het rioolrecht op lange termijn te kunnen onderbouwen. Voorheen werden aannames gebruikt om de levensduur en de daaraan gekoppelde kosten van het riool te bepalen. Dit was de theoretische basis om het rioolrecht te kunnen verantwoorden. Maar dat kan anders. Lees verder.

Inspectie putpanoramo3

3D virtual reality putinspectie: veilig, compleet en snel!

De afgelopen jaren heeft M.J. Oomen Groep geïnvesteerd in nieuw materieel. Een mooi voorbeeld is de aanschaf van een palletinspectie-installatie ten behoeve van de Putpanoramo-camera. Wat heeft deze digitale installatie u te bieden. Lees verder.

Terneuzen2.jpg

Optimale doorstroming van het verkeer op het water: Project Westsluis Terneuzen

In samenwerking met ons zusterbedrijf Aquavia (onderdeel van KWS) heeft aannemingsmaatschappij M.J. Oomen B.V. de aanleg van 1.320 meter kabelgoot op de Westsluis Terneuzen in uitvoering genomen. Onze opdrachtgever Cofely Energie & Infra B.V. heeft deze opdracht verkregen van Rijkswaterstaat in het kader van Modernisering Object Bediening Zeeland (MOBZ). Een project op ons lijf geschreven. Lees verder.

Bunnikkous1.JPG

Relinen van het riool: Al dan niet kiezen voor een styreenvrije kous

Omni Relining heeft begin december 2015 enkele styreenvrije glasvezelkousen aangebracht in de gemeente Bunnik. Reden dat er door de gemeente voor styreenvrije hars is gekozen, leest u hier.

+