icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Relining

Bij de renovatie van riolering worden steeds vaker sleufloze methodes toegepast. Bij vrijverval riolen is de innovatieve techniek van ‘relinen' een prima alternatief voor het vervangen van gescheurde, beschadigde en lekkende buizen. Niet alleen vanwege de slimme sleufloze methodiek, maar ook met het oog op de kosten en de kwaliteit.

UV relining in uitvoering

Relinen is altijd sneller en in veel gevallen voordeliger, terwijl het de levensduur van het riool met minimaal 50 jaar verlengt. Het voordeel is groter, naarmate er ter plaatse meer obstakels en problemen zijn waarmee bij traditionele vervanging rekening gehouden moet worden. Uiteraard speelt ook de kostenfactor van het herstel van de bovenliggende weg een rol.

Bij relining is alleen toegang tot de inspectieputten van het te renoveren stelsel nodig.

Glasvezelkous

Voor buizen met diameters tot 1000 mm of eiprofielen tot 800/1200 mm is de glasvezelkous ideaal. De kous is geïmpregneerd met kunsthars die uithardt bij belichting met UV-licht. Met een lier wordt de kous in de leiding getrokken en met lucht opgeblazen. Daarna wordt een UV-lichttrein met een gecalculeerde snelheid door de kous getrokken. Hiermee is een gecontroleerd uithardingproces verzekerd. Een belangrijk voordeel is, dat bij dit proces geen hinderlijke styreengeur vrijkomt. Bovendien wordt bij deze methode relatief weinig energie verbruikt, terwijl het ook een geluidsarme methode is. Een keuze voor de glasvezelkous is dus ook een maatschappelijk verantwoorde keuze. De glasvezelkous is dunwandig, sluit goed aan op de oude buiswand en heeft goede mechanische eigenschappen. Na het uitharden van de kous worden de inlaten van binnenuit open gefreesd met een robotcutter.

Polyester naaldviltkous

Relining met het polyester naaldviltsysteem is vooral geschikt voor toepassing in grotere diameters en voor renovatie van meerdere rioolstrengen in één keer. De met hars geïmpregneerde naaldviltkous ontrolt zich met waterdruk in de buis en wordt vervolgens tegen de wand gedrukt. Daarna wordt het water in de kous rond gepompt en in stappen verwarmd voor een gecontroleerde uitharding van de hars.

Kwaliteit

Onze specialisten bewaken de planning en de kwaliteit van de uitvoering. De gebruikte materialen en werkwijze zijn conform de normen van de DIBt-zulässung en bijbehorende 10.000-uren-test. Na uitvoering worden proefstukken genomen en wordt het riool met een camera geïnspecteerd om het resultaat visueel te controleren en vast te leggen.