icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Deelrenovatie

Plaatselijke schades aan riolen, zoals scheuren, lekkages, zandinloop, boomwortelingroei en voegverplaatsingen, dienen snel en adequaat verholpen te worden.

IMG_4945 (1).JPG

Het juiste type deelrenovatie

Voor deelrenovatie passen wij zowel deelliners als hoedliners toe. Bij de toepassing van partliners en hoedliners is alleen toegang tot de inspectieput van het te renoveren leidingdeel nodig. Na het plaatsen en uitharden worden eventueel bedekte inlaten van binnenuit open gefreesd met een robotcutter. Omni Relining legt in een jaar circa 1700 deelrenovaties weg door het hele land.

20170501-_O4V7424.jpg

Deelliners

Omni Relining past deelliners van glasvezelmat toe. Onze glasvezel deelliners zijn geschikt voor leidingen van beton, kunststof en vrijwel alle andere materialen.

De glasvezel deelliners kunnen toegepast worden bij leidingen met diameters tot 1400 mm en 1000/1500 mm bij eibuizen. 

Hoedliners

Voor het repareren van leidingschades ter plaatse van verschillende aansluitingen zijn hoedliners de aangewezen oplossing. Het systeem bestaat uit een hoed van polyester naaldvilt gekoppeld aan een partliner van gevlochten glasvezel. Dit geheel wordt vlak voor het plaatsen geïmpregneerd met een silicaathars. De hoedliner wordt vervolgens geplaatst met behulp van een robot en een speciale packer.

Manuele reparaties

Wanneer het om plaatselijke schade aan een man toegankelijke leidingsstelsels gaat, voeren de vakmensen van Omni Relining de vereiste manuele reparaties uit. Bijvoorbeeld het verwijderen van ingegroeide boomwortels, het injecteren van scheuren en lekkages en het plaatsen van een aquaring.

Kwaliteit

De gebruikte materialen en werkwijze zijn conform de normen van de DIBt -zulässung en bijbehorende 10.000- uren-test. Na uitvoering van de deelrenovatie wordt het riool met een camera geïnspecteerd om het resultaat te controleren en vast te leggen.