icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Voorbereidingen tbv. het aanbrengen van deelreparaties

Onderstaand een foto-overzicht hoe de voorbereidingen voor/en het aanbrengen van deelreparaties oftwel deelrenovaties op de werklocatie uitgevoerd wordt:

Omni Renovatie deelrenovatie riool

Packer

De packer in opgestelde situatie en voorzien van de beschermende rekbare cellofaan. De operator knipt een glasmat af, afgestemd op de gewenste diameter.

Foto2

Glasmat

De afgeknipte glasmat wordt ingesmeerd en gedrenkt in een 2-componenten PU-hars en exact op maat gevouwen, afgestemd op de diameter en de lengte van de reparatie.

Foto3

Deelreparatie

De geïmpregneerde en met grote overlap geprepareerde glasmat wordt om de packer gewikkeld en met tape vastgezet om verplaatsing tijdens het inbrengen te voorkomen. De deelreparatie is gereed om in het riool aangebracht te worden.

Foto1a

Aanbrengen van deelreparaties

De werkzaamheden onder in het riool bestaan uit de volgende stappen:

 

1. De packer wordt na het inbrengen gepositioneerd op de te repareren plaats m.b.v. een rioolcamera.

 

 

 

2. De packer wordt opgeblazen, de tape scheurt en de glasmat neemt toe in diameter, door verschuiving in de overlap en wordt tegen de wand gedrukt. Het geheel blijft, afhankelijk van de omgevingstemperatuur, 1 tot 2 uur in opgeblazen toestand staan om de kunsthars geheel uit te laten harden.

 

 

 

3. Wanneer deze geheel is uitgehard, laat men de lucht uit de packer lopen, en verwijderd deze uit het riool. De deelreparatie blijft gehecht aan de wand achter. Ter controle volgt een opleveringsinspectie m.b.v een rioolcamera.

 

 

Op deze wijze ontstaat een kwalitatieve hoogwaardige plaatselijke reparatie in het riool, waarmee het riool weer voor jaren in functie is hersteld.