HomeInspectieOndergrondse InfraLeidinginspectie m.b.v. camera's

Rioolinspectie met digitale beeldinformatie

Vakbekwame en doelmatige inspectie van leidingen, zoals riolen, is de basis van efficiënt onderhoud en verantwoord beheer. Periodieke inspectie en onderhoud kan (onherstelbare) schade voorkomen. Over nut en noodzaak van rioolinspectie is iedereen die bij het beheer betrokken is, het dan ook eens. Maar welke inspectiemethode is het meest doelmatig en kostenefficiënt?

Inspectie riool camera1

Geavanceerde apparatuur en echte vakmensen

Sommige delen van het riool zijn fysiek toegankelijk voor inspecteurs en kunnen via betreding beoordeeld worden. Maar voor het overgrote deel zijn we aangewezen op het gebruik van geavanceerde apparatuur. Dat is het werk van echte vakmensen. Die combinatie: geavanceerde camerasystemen en de gedreven vakmensen om ze te bedienen en de digitale camerabeelden te interpreteren, vindt u bij M.J. Oomen Moerdijk.

Hightech camera-inspectiesystemen

M.J. Oomen maakt gebruik van hightech camera systemen die zichzelf voortbewegen door het riool, op afstand bestuurd door vakbekwame en gecertificeerde inspecteurs. Via deze methode kunnen grote delen van het leidingnet snel en compleet in beeld gebracht worden, zonder overmatige overlast voor omwonenden en voor de gebruikers van het riool.

Inspectie riool rapportage

Rapportage

Onze inspecteurs interpreteren de digitale beeldinformatie van de toestand van de riolen conform de Europese en nationale normen. De geconstateerde schadebeelden worden vervolgens geclassificeerd volgens de geldende norm en verwerkt in een digitale rapportage. De digitale videobeelden en het inspectierapport vormen een uitstekende basis om de juiste aanvullende vervolgactie(s) te ondernemen.

+